Реалност – какво е това ?

Реалност – какво е това ?

VR book 0

Почти  реалност ?

Ние познаваме света чрез нашите сетива и системи за възприятие.: вкус, допир, мирис, зрение и слух. Истината е, че хората имат много повече сетива от това, като например чувство за баланс. Посочените сетива след специална обработка на сетивна информация от мозъка ни гарантира, че имаме богат поток от информация за околната среда към нашия мозък. Всичко, което знаем за нашата реалност, идва чрез нашите сетива. Ако може да се представи „нова измислена сетивна информация” човешкият разум ще я приеме за истина.

Това е много различно от кино информация. Атаката на новата информация по всички сетива променя отговорите в човешкия разум. Колкото по силна и комплексна  е атаката  върху човешките сетива, толкова  по трудно забележими стават разликите между истинска реалности и виртуална  реалност. Това се определя от един общ термин –„степен на потапяне в новата реалност ”

 

„степен на потапяне в новата реалност ” -Усещане за реалност

Добра комбинацията от хардуер, софтуер и сензорна синхронност (микс), постига усещане за присъствие. Елементът на взаимодействие е от изключително значение, за да накара потребителя наистина да се чувства свободен да се включи във виртуалната среда. В днешно време изследванията и разработките за виртуална реалност се изменят буквално всеки ден. Те постигат много сетивни резултати и продължават да се развиват. В много близко бъдеще реализирането на  виртуална реалност ще  се постига,чрез  незабележима форма, като например на обикновени очила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *